Universiteit Twente start wervingscampagne met QSXL

De Universiteit Twente zet een sprint in om uiterlijk in 2020 tien extra vrouwelijke hoogleraren aan te stellen. Om dit te realiseren is de UT een samenwerking aangegaan met QSXL, zo is te lezen in het artikel van Rik Visschedijk in het Science & Technology Magazine*.

Uitdaging
Volgens de UT is het vinden van geschikte vrouwen nog een hele uitdaging. ‘Alle technische universiteiten zoeken momenteel naarstig naar vrouwelijke hoogleraren om aan hun prestatieafspraken te voldoen. Maar wij zijn uitgeroepen tot de beste van de TU’s, en hebben veel te bieden. We willen niet zomaar vrouwelijke talenten benoemen, maar hoogleraren die echt bij ons passen. Dat vraagt iets van onze werving’.

Hypatia
Om de tien vrouwen naar Enschede te krijgen voor een hoogleraarspositie, wordt een campagne gestart. Die krijgt de naam Hypatia mee, vernoemd naar de Griekse vijfde-eeuwse vrouw die de ‘eerste vrouwelijke wiskundige’ wordt genoemd.

Samenwerking QSXL
De UT gaat voor de werving in zee met Quality Search XL (QSXL), dat internationaal gericht is en data en algoritmes gebruikt om passende onderzoekers te vinden. De faculteit bepaalt vervolgens of de kandidaat past bij het onderzoeks- en onderwijsprofiel.

*bron: https://www.utoday.nl/news/65528/miljoenen-nodig-voor-extra-vrouwelijke-hoogleraren

OFFICE UTRECHT

QSXL

Europalaan 400
(5th floor)
3526 KS Utrecht
The Netherlands

+31 30 634 00 88

OFFICE OLDENZAAL

QSXL

De Parel, Oldenzaal
Ganzenmarkt 2,
7571 CD OLDENZAAL
The Netherlands

+31 6 20727046

Copyright 2021 © QSXL. All Rights Reserved