Quality Search XL
Leonie Teunissen HR Director RSM over QSXL

rsm2

Leonie Teunissen HR Director Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) in gesprek met QSXL

Leonie Teunissen is HR directeur van RSM, één van de meest vooraanstaande business schools in Europa. Studenten van over de hele wereld komen naar Rotterdam voor een MBA. Ook de personele bezetting van RSM kent een flink aantal nationaliteiten.

Moeilijk in te vullen vacatures
Van tijd tot tijd heeft RSM vacatures die wat meer aandacht vragen. Enerzijds omdat de doelgroep schaars is, anderzijds omdat RSM voor bepaalde vacatures wereldwijd de beste kandidaten wil benaderen. Voor deze ‘moeilijker in te vullen’ vacatures heeft Leonie de afgelopen jaren een aantal keren een beroep gedaan op QSXL.

Vernieuwend
Na een kennismakingsgesprek met QSXL vond zij de aanpak vernieuwend. Dit leidde al snel tot een eerste opdracht. Onlangs vervulde QSXL de vijfde opdracht. In januari startte een nieuwe directeur op een sleutelpositie. Deze search binnen universiteiten en business schools over de hele wereld resulteerde uiteindelijk in twee kandidaten in de eindfase; één uit Australië en één uit Groot-Brittannië.

Data Driven Search
“De aanpak van QSXL, waarbij op een data gedreven manier de doelgroep middels een marktscan in kaart wordt gebracht en actief wordt benaderd voor de functie, is vernieuwend en heeft inmiddels meerdere keren tot succes geleid. De huidige arbeidsmarkt vergt een andere aanpak.

Actieve benadering
QSXL gaat net dat stapje verder met een actieve benadering en de Smartpage die zij voor iedere vacature aanmaken. Zij verleiden de kandidaat echt om met ons in gesprek te gaan. Zo’n kandidaat zit dan natuurlijk meteen al anders in het eerste interview. Daar moet je als organisatie goed op voorbereid zijn. De totaalbeleving van de kandidaat, het hele traject, moet tenslotte kloppen.

QSXL voorziet alle aanvragen
“QSXL levert altijd gekwalificeerde kandidaten” stelt Leonie. “We willen zo snel mogelijk resultaat. Maar de aanpak van QSXL is gewoon grondig en duurt daarmee ook wel wat langer. Het is goed om dat vooraf te weten.

Of ik QSXL vaker zou inschakelen? Zeker wel, en al helemaal voor internationale vacatures!”