Van Oord
Risico Engineer

Rotterdam, Nederland

De functie

De Risico Engineer is verantwoordelijk voor de risicoanalyse en het risicobeheer ten behoeve van complexe multidisciplinaire tenders, aanbestedingen en projecten in de realisatiefase. Door het hele spectrum te overzien worden risico’s, met behulp van risicomanagement systemen geïnventariseerd, geanalyseerd en gekwantificeerd (bijvoorbeeld financiële, contractuele of planningsrisico’s).

Overige verantwoordelijkheden

– Rapporteren en bespreken van de analyses en de knelpunten met de tender- en/of projectmanager.
– Bewaken van de uitkomsten en opvolging van de actiepunten zodat risico’s beheersbaar worden.
– Evalueren van de gekozen strategie en in kaart brengen van ervaringen waarna deze worden geborgd in de organisatie en toekomstige procesgang.
– Adviseren aan het gehele projectteam op het gebied van risicomanagement en het organiseren van risico-sessies
– Het onderwerp risicomanagement in de organisatie verder uit bouwen.

Persoonlijke sfeer
Projectteam

Ben jij op zoek naar de voordelen van een grote, internationale organisatie maar ook naar de persoonlijke sfeer kenmerkend voor een projectteam?

Multidisciplinaire projecten
Complexiteit

Heb je affiniteit met grote complexe multidisciplinaire projecten in de waterbouw?

Internationaal
Verantwoordelijkheid

In een afwisselende internationale werkomgeving bieden we je verantwoordelijkheid en geven we je de ruimte bij te dragen tot het neerzetten van innovatieve en aansprekende projecten.

Centrale rol
Coördineren

Vervul je graag een centrale rol bij grote internationale projecten?

18

Colleagues

12

Aanbestedingen

6

Risico sessies

Your awesome Colleagues

  • Sonja Willems

Sonja Willems
Risk manager

Engineer Risicomanagement

  • Guido Akster

Guido Akster
Project Engineer

Beside my job in the Dredging industry, i fill my spare time with my passion, Photography. I am a freelance photographer, based in The Netherlands. I have specialized in industrial and maritime photography. Special expertise in dredging photography.

  • Cyrille Wismans

Cyrille Wismans
Hoofd Project Support

As risk manager I am responsible for the risk management (process) in tenders and projects in the realization phase. I.e., risk identification, risk analysis, identification and implementation of control measures, monitoring effectiveness of controls and evaluation of risks, controls and process

The world according to Van Oord

An International Dredging and Offshore Contractor

Van Oord is een wereldwijd actieve en toonaangevende aannemer van bagger-, waterbouwkundige en offshore projecten (olie, gas en wind). Wij zijn een innovatieve partner voor onze opdrachtgevers en dragen al meer dan honderd jaar bij aan de infrastructuur voor de wereld van morgen. Onze mensen zijn betrokken, ondernemende professionals met een passie voor water en technologie.

Van Oord is een familiebedrijf dat maritieme oplossingen biedt die nu en in de toekomst van waarde zijn. Veiligheid, duurzaamheid en continuïteit gaan daarbij hand in hand. Van Oord heeft oog voor zijn waardeketen, die zich uitstrekt van toeleveranciers tot opdrachtgevers.

Our Benefits

Fulltime job (40 hours)
Op kantoor en op projecten

Wij vinden het prettig als je 5 dagen inzetbaar bent. Op kantoor, maar ook op projecten. Het liefst voor 40 uur, maar een 32-urige werkweek is ook bespreekbaar.

Afwisselende projecten
Over de gehele wereld

Wij zoeken een collega die enthousiast wordt van uitdagende civiele en maritieme projecten die de landkaart wil veranderen.

Prachtig kantoor in Rotterdam
Afspiegeling van ons bedrijf

Het kantoor heeft vele nautische trekjes in haar ontwerp, en is bovendien via het water internationaal toegankelijk, van Duitsland tot Dubai, door de ligging aan een knooppunt van de Maas, een van de belangrijkste waterwegen van Nederland.

Great benefits
De beste maritieme werkgever van 2014

Van Oord biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een veelal internationale en dynamische werkomgeving met uitdagingen en volop ruimte voor carrière- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden.

What we would like you to have

Vaardigheden

– Een hbo- of wo-opleiding Civiele Techniek of een vergelijkbare opleiding, aangevuld met aanvullende cursussen op vaktechnisch gebied.
– Een aantal jaren ervaring met risicomanagement en risicoanalyses.
– Kennis van technische risico analyses, safety analyses, Enterprise Risk Management en de verschillende raakvlakken hiertussen.
– Ervaring met complexe projecten in tenderfase en uitvoering.
– Ervaring met uitgebreide Monte Carlo Analyses.
– Kennis van RAMS analyses (FMECA, HAZOP, foutbomen) en TRIPOD is een pré.

Eigenschappen

– Een teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken.
– Een proactieve, resultaatgerichte en analytisch sterke collega.
– Goede kennis van de Engelse taal.

Interesse? Meer weten?
email of bel ons!

+31 30 63 40 0 88

vanrinsum@vanoord.com
Schaardijk 211, 3063 NH Rotterdam

Get In Touch
Contact Us

We would like to hear from you.