QSXL
Junior Recruitment Consultant (32 – 40 uur)

Utrecht, Netherlands

Wie wij zijn


Wij zijn QSXL, the Search Company. Al sinds 2009 lopen wij voorop in de recruitment branche. De internationale vraag naar bèta personeel neemt toe en de markt wordt steeds krapper. Klassieke wervingsmethoden zijn niet meer toereikend en de markt vraagt naar succesvolle innovatie. Wij bieden oplossingen aan onze klanten door binnen ons bedrijf recruitment op te delen in twee verschillende specialisaties: data driven searching en consultancy. De Searchers in ons Search Center zijn bèta opgeleid en beschikken vooral over een sterk analytisch vermogen. De Recruitment Consultants blinken uit in communicatieve vaardigheden om als spin in het web te dienen tussen ons Search Center, klant en kandidaten. In ons team van Recruitment Consultants hebben wij plek voor een junior collega. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door de internationale samenstelling en de gedrevenheid om voortdurend te innoveren en zo klanten optimaal van dienst te zijn. Spreekt dit je aan? Lees dan gauw verder!

Wat jij gaat doen

Je werkt zelfstandig aan een search assignment of neemt deel aan een project.

Om uiteindelijk de juiste kandidaten voor te stellen begint ieder proces met een gedegen intake met de klant. Je denkt mee en daagt de klant uit om exact boven tafel te krijgen wat ze zoeken. Want neem van ons aan, een functiebeschrijving (behalve deze dan) klopt bijna nooit. Wat zoekt men precies? Door het stellen van de juiste vragen wordt het functieprofiel aangescherpt, om de beste match te kunnen vinden. Bij een Recruitment Process Outsourcing wordt het hele recruitmentproces overgenomen van de klant, vaak inclusief de eerste gespreksronde.

Je interviewt kandidaten en screent of ze voldoen aan de eisen van je klant.

Geïnteresseerde kandidaten worden altijd eerst door ons gescreend. Klopt het wat er in het CV staat? Door middel van het stellen van de juiste vragen probeer je zoveel mogelijk informatie te verkrijgen en inzicht in iemands werkervaring, motivatie en drijfveren. Ten slotte probeer je ook een glimp van iemands persoonlijkheid en karakter op te vangen. Past deze wel bij de organisatie van de klant/ de afdeling/ het team? Is dit de persoon die ze zoeken? Daarna stel je een profielschets op om je klant een zo compleet mogelijk beeld te geven van de kandidaat. Soms moet je ook zelf een referentiecheck doen.

Samen met een Searcher of je Searchteam stippel je een recruitmentstrategie uit.

Samen met je aangewezen Searcher(s) houd je (een) brainstormsessie(s) om de juiste strategie te bepalen, nadat je de vacature uitvoerig hebt besproken. Je analyseert de markt en probeert de beste mogelijkheden in kaart te brengen. Nadat de strategie is bepaald, begint de Searcher met het zoeken naar mogelijke kandidaten en houd jij je bezig met Engagement. Hoe ga je de kandidaten benaderen, zodat je zoveel mogelijk positieve reacties krijgt?

Gedurende het gehele proces communiceer je proactief met de klant over voortgang en resultaat.

Jij vindt het een uitdaging om de klant- en kandidaat beleving voortdurend te optimaliseren. Je bent niet bang om vragen te stellen, advies en opbouwende kritiek te geven. Obstakels in het proces kaart je tijdig aan. Je houdt ervan jezelf continue te blijven ontwikkelen. Ook vind je het leuk om internationaal te werken en veel in het Engels te communiceren.

Jouw fantastische collega’s

  • Mike Vermeulen

Mike Vermeulen
Global Recruitment Consultant

"Truly working as a professional. Complete freedom to achieve the best result and to actively think along with our continuous innovation.​"

  • Zeyneb Dabbabi

Zeyneb Dabbabi
Recruitment Consultant

"International projects and intercultural communication are a challenging and exciting part of the job."

  • Viktor Hamran

Viktor Hamran
Senior Searcher

"I like to think I found the best candidate for the role, he or she just doesn't know it yet."

Passie en teamwerk


We zijn een jong, hoogopgeleid en ambitieus team. Nerd is the new cool, en wij zijn dan ook zeker coole nerds met een passie voor recruitment en het digitale tijdperk. Het internet is onze speeltuin en we zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onze branche. We zijn internationaal en bedienen klanten in onder andere Zuid-Afrika, India, het Verenigde Koninkrijk, Noorwegen en Turkije. In Nederland werken we voor toonaangevende klanten zoals KPN, Yourzine, Beslist.nl en ABN AMRO. Ons team op het hoofdkantoor in Utrecht kenmerkt zich door een hechte samenwerking, vlotte communicatie en een gezonde dosis humor.

teamwork

Jij hebt

  • een afgeronde HBO/WO functie
  • 0 – 2 jaar werk ervaring, bij voorkeur in de recruitment industrie
  • affiniteit met IT en analyse
  • sterke communicatieve vaardigheden
  • uitstekende beheersing van het Engels in woord en geschrift

Wij bieden

Informele snel groeiende organisatie

goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Internationale projecten in multinationale teams

uitdagen van de conventionele recruitment wereld

Spreekt bovenstaande je aan en ben je klaar voor de volgende stap?

Bel of e-mail ons!

030 - 634 00 88

hiele@qsxl.com
Zonnebaan 15, 3542 EA Utrecht