Quality Search XL
QSXL nominated for the Computable Award 2015

De focus van QSXL ligt sinds 2009 op het leveren van zogenaamde zoek- en overtuigdiensten (search & convince services). Deze diensten levert het werving- en selectiebureau op basis van het step-model. Step staat voor search, trace, engage en present.

De eerste stap, het zoeken, wordt ingevuld door informatie van mensen te verzamelen vanuit dertig bronnen. Vervolgens wordt alle gevonden informatie getraceerd, waarbij het op verschillende criteria wordt gecontroleerd en gevalideerd. De derde stap bestaat uit het contact zoeken met de potentiële kandidaten. Dit gebeurt op basis van gepersonaliseerde mails. Bij de laatste stap uit het model worden de kandidaten geclassificeerd en nogmaals gecontroleerd. Dit model is 24×7 door klanten online te volgen.

Juryoordeel
‘Searchen’ is bij veel aanbieders niet meer dan het zoeken op keywords en functietitel. Het niveau van talent mining waarop Quality Search XL acteert, gaat vele slagen dieper. In samenwerking met klanten werkt het bedrijf volgens een volledig datagedreven recruitmentproces. Een werving- en selectieorganisatie die zijn besluitvorming volledig afstemt op data-analyse, mag volgens jury voorzitter Maarten Hillenaar niet ontbreken.

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie het beste werving- en selectiebureau van het jaar is.  Stem op ons vóór 12 oktober via deze link