Plasticon Composites
Technisch Project Inkoper

Hengelo

Jouw uitdaging


Als Technisch Inkoper bij Plasticon Composites heb je een cruciale rol bij de succesvolle executie van internationale miljoenenprojecten.

Je bent samen met je collega’s van het procurement en logistieke team verantwoordelijk voor de operationele inkoop en je draagt actief bij aan het verder professionaliseren en standaardiseren van het inkoopproces binnen onze jonge organisatie. Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen, organisatietalent, bent besluitvaardig en neemt initiatief om eigen en teamprestaties continu te verbeteren.

1.000 medewerkers

1.000 medewerkers

Miljoenen projecten

Miljoenen projecten

Wereldwijd actief

Wereldwijd actief

Plasticon Composites


Plasticon Composites is in 1952 in Oldenzaal gestart als installatiebedrijf van PVC leiding systemen. Vanaf die dag bouwde Plasticon Composites een reputatie op als expert in het ontwerp en de productie van opslagtanks, leidingsystemen, proces apparatuur, schoorstenen en afvoerkanalen voor diverse markten. Inmiddels is Plasticon Composites een wereldwijde groep van bedrijven waar meer dan 1000 mensen werkzaam zijn.

Plasticon Composites International Contracting (PCIC)
Door een toenemende vraag naar volledige fabrieksinstallaties, bestaande uit complete systemen met tanks, procesapparatuur en leidingsystemen is begin 2013 Plasticon Composites International Contracting opgericht, waar een team van 30 enthousiaste en ervaren engineers, projectmanagers, salesmanagers en operationele experts zich bezig houden met het verwerven en uitvoeren van grote, internationale, turn-key projecten voor klanten in de chemie, mijnbouw-, staal- en energie-industrie.

Wereldwijd actief

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de inkoop van project gerelateerde materialen en transporten tegen optimale condities
 • Onderhoudt contacten met leveranciers en zusterbedrijven wereldwijd
 • Beoordeelt offertes en (nieuwe) leveranciers
 • Voert onderhandelingen over inkoopovereenkomsten met leveranciers
 • Je fungeert als sparringpartner voor de sales- en projectmanagers zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering van de projecten
 • Indien nodig bezoek je leveranciers en de projecten op locatie om het inkoopproces ter plekke te ondersteunen en borgen
 • Je zorgt samen met collega’s van het procurement & logistieke team voor het doorvoeren van procesverbeteringen binnen het inkoopproces

COLLEGA’S AAN HET WOORD

Adri Versteijnen

Adri Versteijnen
Manager Purchase & Logistics

Als Technisch Project Inkoper sta je midden in het dynamische krachtenveld van voorbereiding, productie en installatie van projecten over de gehele wereld. Inkoop is nauw betrokken in de aanbiedingsfase van nieuwe projecten om al in deze aanloopfase risico’s te minimaliseren. Samen met een team van projectcollega’s gaan we voor het succes van elk project voor zowel de klant als Plasticon. Het is een dagelijkse uitdaging om wereldwijd projectmatige zaken in te kopen en op tijd op de juiste bestemming te krijgen. De diversiteit aan materialen waaruit de inkoopdelen bestaan en de inhuur van equipment t.b.v. installatie maken het extra afwisselend. De afmetingen van onze producten maken het extra uitdagend en vragen creativiteit om ze op hun eindbestemming te krijgen. Het bezoeken van beurzen, internationale projecten en potentiële leveranciers zorgen voor volop afwisseling in deze zeer dynamische functie. Word jij mijn ambitieuze, flexibele en enthousiaste collega die op termijn de gehele inkoop verantwoordelijkheid van mij gaat overnemen?

Olav Kootje

Olav Kootje
COO

Plasticon opereert in een wereldwijd netwerk van twaalf business units met ieder zijn specifieke competenties en zijn gevestigd op diverse continenten. Hierdoor zijn we verzekerd van een wereldwijde dekking en kunnen wij onze klanten een breed scala aan GRP producten en diensten aanbieden. Projecten die vanuit de locatie Hengelo worden gemanaged zijn zeer divers en variëren van het ontwerpen, fabriceren en leveren van een enkele GRP opslagtank tot het leveren en installeren van complete tankparken, procesapparatuur en bijbehorende leidingwerksystemen, wereldwijd. Naast componenten en halffabricaten die worden uitbesteedt aan zusterbedrijven, produceert Plasticon grotere producten ( > Ø9 meter), zoals rookgaskanalen voor energie centrales, op locatie bij onze klanten. Al onze projecten worden uitgewerkt door een toegewijd team van projectmanagers en engineers die in nauwe samen met de afdeling inkoop de basis leggen voor een efficiënt productie- en logistiekproces in zowel eigen organisatie als ook op locatie bij onze klanten.

Functie - eisen

 • Je hebt een HBO-opleiding in een Technische of Bedrijfskundige richting, bij voorkeur aangevuld met NEVI1
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante inkoopervaring, bij voorkeur in een internationale en technische omgeving
 • Affiniteit met techniek (constructies in kunststof / staal) is pre
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, en een uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Je bent gedreven en resultaatgericht, je kunt goed organiseren en bent oplossingsgericht
 • Je kan zelfstandig werken en durft verantwoordelijkheid te nemen

Arbeidsvoorwaarden


Wij bieden een uitdagende carrière en doorgroeimogelijkheden in de interessante kunststofbranche met een team dat kan worden omschreven als no-nonsense, enthousiast en hardwerkend. Binnen PCIC is een open cultuur en een platte hiërarchie. Arbeidsvoorwaarden binnen PCIC zijn zeer goed en afhankelijk van werkervaring en geschiktheid.

Plasticon biedt een functie waarbij je als Technisch Project Inkoper jezelf goed kan doorontwikkelen tot een key functie binnen het team.

Neem contact op

We horen graag van je.


Bas Hudepohl

+31 6 20727046

bas@qsxl.com