NedTrain
Quality Engineer

Haarlem of Utrecht

De uitdaging


Als Quality Engineer ben je binnen NedTrain verantwoordelijk voor de bewaking en de implementatie van het kwaliteitsbeleid. Je maakt deel uit van een bevlogen team waarin wordt samengewerkt op basis van vertrouwen en kwaliteit. Je rapporteert aan het Hoofd Kwaliteit. Er is altijd ruimte voor innovatieve ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor veilige treinen en een betrouwbare treindienst. Momenteel zijn er twee uitdagende functies beschikbaar in een productieomgeving in Haarlem en een procesmatige omgeving in Utrecht met ieder hun eigen verantwoordelijkheden.

Quality Engineer Engineeringprocessen - Haarlem


Bij NedTrain Refurbishment en Overhaul in Haarlem ben je verantwoordelijk voor de bewaking en de implementatie van het kwaliteitsbeleid voor de afdeling Engineering. De kwaliteit van het engineeringbeleid en het onderhoud heeft invloed op de onderhoudswerkzaamheden en daarmee de betrouwbaarheid van de treindienst. Jij speelt een essentiële rol in dit proces en specifiek voor de afdeling Engineering. De werkplaats in Haarlem is met zijn oppervlakte van 14 hectare en circa 700 werknemers de grootste werkplaats van NedTrain.

Jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Implementeren en bewaken van het kwaliteitsbeleid in de engineerings-, productie- en onderhoudsprocessen;
 • Reviewen, actualiseren, beheren en implementeren van handboeken, procedures, instructies en het toetsen van het kwaliteitssysteem tegen normen en regelgeving;
 • Houden van audits;
 • Begeleiden en sturen van projecten;
 • Initiëren en begeleiden van (kwaliteits-) verbetertrajecten binnen en buiten de afdeling;
 • Uitvoeren van kwaliteitsanalyses;
 • Ondersteunen bij procesverbetering, kwaliteits- en risicoanalyses.

Senior Proces Quality Engineer - Utrecht


Als Senior Proces Quality Engineer voor de afdeling Fleet Services kijk je met een bedrijfskundige blik over processen van de organisatie heen en krijg je mensen mee in het kwaliteitsdenken. De afdeling Fleet Services (FS) voert het operationele assetmanagement van de NSR Vloot en andere vervoerders. De afdeling kwaliteit en risicomanagement FS heeft de verantwoordelijkheid te zorgen dat processen zodanig worden ingericht dat ze aansluiten bij de ketenpartners NSR, operations, SCO (Supply Chain Organisatie) en R&O (Refurbishment & Overhaull) en voldoen aan kwaliteitskaders (QCD) en wet- en regelgevingskaders. We zorgen dat risicomanagement t.a.v. veiligheid in de processen is geborgd en dat de benodigde instrumenten zijn ontwikkeld. We begeleiden en voeren interne en externe audits zodanig dat ze bijdragen aan prestatieverbetering.

Jouw belangrijkste werkzaamheden:

 • Ondersteunen van proceseigenaren bij en door middel van het beschrijven en verbeteren van hun processen en procesketens. Je bewaakt de samenhang en kent de behoeften van de klanten in de keten. Door deze kennis kun je er voor zorgdragen dat de interfaces in de procesbeschrijvingen naar andere afdelingen / procesketens vlekkeloos verlopen;
 • In opdracht van de betreffende proceseigenaren zorgen voor de methodische inrichting van Q-gates tussen processen en invullen van de rol van Gate-keeper;
 • Begeleiden van proceseigenaren bij het bepalen van de deliverables waar tegen de gate toetst;
 • Toetsen of de deliverables voldoen aan de afspraken;
 • Ondersteunen en waar nodig escaleren daar waar het gateproces blokkeert;
 • Ondersteunen van de proceseigenaren van Fleet Services bij de ontwikkeling van hun kwaliteitstoolbox gericht op risicobeheersing, procescapability én first-time right processen en actief ondersteunen van de collega’s van Fleet Services bij het gebruik van de toolbox;
 • Meten van de prestaties van de processen van Fleet Services en stimuleren van het continu verbeterproces. Kwantitatief en kwalitatief;
 • Adviseren van het management t.a.v. het uitbreiden van kwaliteitscompetenties van de medewerkers van Fleet Services;
 • In risico’s kunnen denken en begeleiden en ondersteunen risicosessies over materieelveiligheid om risico management structureel op de kaart te krijgen;
 • Ondersteunen van de Safety Control Board;
 • Je begeleidt externe audits en voert interne audits uit om processen te verbeteren.
 • Je stimuleert en bewaakt dat opvolgingsmaatregelen worden uitgevoerd.
 • Werk je samen met andere kwaliteitscollega’s om de ketenprocessen te verbeteren

Enkele collega’s

Mohamed Ben Salah

Mohamed Ben Salah
Chief Engineering Projecten

“We gaan er echt voor om met elkaar het maximale er uit te halen. Je ziet dat er veel groeipotentie is en dat we ieder project de lessen meenemen uit het vorige project. We zijn eigenlijk continu aan het verbeteren.”

Salome Welling de Arruda

Salome Welling de Arruda
Hoofd Kwaliteit

“Mijn werk is heel afwisselend. Ik werk samen met veel collega’s van verschillende afdelingen binnen het bedrijf en ik kan mijn technische kennis inzetten. Het leukste is dat ik direct het resultaat van mijn bijdrage kan zien en dat geeft veel voldoening.”

Silvie van Helvoirt

Silvie van Helvoirt
Management trainee

“Het leukste aan mijn huidige werk vind ik de complexiteit van de organisatie. Je raakt hier nooit uitgeleerd. Er is veel ruimte voor het ontwikkelen van verbeterideeën en er wordt naar je geluisterd.”

NedTrain

NedTrain is dé specialist in onderhoud aan treinstellen en als bedrijf onderdeel van de NS Groep. Al meer dan 175 jaar zorgen we dat de treinen van onze klanten goed en veilig blijven rijden.

Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NedTrain uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in high-tech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn.

We werken altijd en overal veilig, volledig gekwalificeerd, en voldoen aan de wet- en regelgeving. Daar heb jij straks een belangrijke rol in.

Wij vragen

Opleiding

Minimaal een HBO diploma in een technsche richting (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektrotechniek, vliegtuigbouwkunde of een andere technische opleiding)

Ervaring

Minimaal 4 jaar ervaring met kwaliteitssystemen

Kennis

Kennis van engineering processen

Bij voorkeur

Ervaring in de railsector is een pre

Talen

Uitstekende communicatie, zowel mondeling als schriftelijk, in Nederlands en Engels

Wij bieden

Arbeidsduur en verlof

Een volledige werkweek bij NedTrain bestaat uit 36 uur. Je krijgt minimaal 23 vakantiedagen. Zo blijven werk en privé goed in balans. Vanzelfsprekend kun je in sommige gevallen extra verlof opnemen voor persoonlijke gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, overlijden of een zwangerschap.

Salaris en pensioen

Naast je bruto salaris ontvang je als medewerker van NedTrain vakantiegeld (8 procent van je jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering (3 procent van je jaarinkomen). Alle medewerkers die onder de CAO NS vallen, doen mee met de pensioenregeling van het Spoorwegpensioenfonds.

Reisfaciliteiten

Onze medewerkers en hun gezin kunnen gebruik maken van voordelige reismogelijkheden per trein door Nederland. Wie langer dan een jaar bij NS werkt, krijgt zelfs korting binnen heel Europa.

Haarlem - Refurbishment en overhaul

Oudeweg 6, Haarlem

Refurbishment & Overhaul (R&O) Haarlem kent een geschiedenis die teruggaat naar het ontstaan van de spoorwegen in Nederland en de bouw in 1839 van het toenmalige station in Haarlem. De werkplaats in Haarlem is nog steeds erg belangrijk voor treinreizend Nederland. Het is met zijn oppervlakte van 14 hectare en circa 700 werknemers de grootste werkplaats van NedTrain.

Utrecht hoofdkantoor - Fleet Services

Stationshal 15, Centraal Station Utrecht

Het hoofdkantoor van NedTrain is gevestigd op het Centraal Station van Utrecht. In het Kantorencentrum Katreine zijn stafafdelingen zoals Directie, Business & Development, Communicatie, HRM, Fleet Management, Informatievoorziening en Financiën vertegenwoordigd.

Contact Us

We would like to hear from you.


Mike Vermeulen

+31 30 634 00 88

engineers@nedtrain.mpiece.com