Hoe verleid je meer en betere kandidaten?

Lastig in te vullen vacatures
Iedereen kent ze, de lastig in te vullen vacatures. Er zijn legio mogelijkheden om de werving voor deze vacatures te ondersteunen, maar vaak ontbreekt het aan tijd of budget. Met de inzet van data-gedreven landingspagina’s optimaliseer je het resultaat tegen lage kosten in weinig tijd.

Mini websites
Landingspagina’s zijn mini websites, die los van de bedrijfswebsite of werken-bij-site bestaan. Het grote voordeel van een landingspagina is dat je een hyper-focus kunt aanbrengen, daar waar je dat niet kunt op een werken-bij- site. Specifiek voor die ene hele lastig in te vullen vacature of voor die ene specifieke regio kun je informatie tonen die de specifieke doelgroep aantrekt. Daarnaast zijn ze eenvoudig te maken, makkelijk te delen en meetbaar. En daar gaat het om, aantrekken en verleiden. Een goed ingerichte landingspagina heeft dan ook één doel en dat is de juiste doelgroep verleiden om te reageren.

Tips om recruitment inspanningen te optimaliseren
De landingspagina is een geweldige manier om die ene specifieke vacature te belichten met doelgroep gerichte informatie. Ondersteunt door video en foto materiaal geef je een realistisch beeld van het bedrijf, de functie en de collega’s. Laat vooral ook de huidige medewerkers vertellen hoe het is om daar te werken. Pas de content aan op de doelgroep. Zoek je IT developers in de Achterhoek, plaats dan geen foto’s van Amsterdamse hipsters op de landingspagina.

Mobiel
Meer dan 75% van de bezoekers op de landingspagina is mobiel. Pas je landingspagina daar dus op aan. De mobiele bezoeker moet je verleiden in drie swipes. Maar drie keer swiped de mobiele gebruiker naar beneden, verder niet. Ga dus niet een functieprofiel van één of twee A4-tjes kopiëren naar een landingspagina, maar beperk de tekst tot de highlights en maak vooral slim gebruik van visuals.

Contact
Het verleiden wil je uiteindelijk omzetten in contact. Zorg daarom dat potentiële kandidaten eenvoudig hun gegevens achter kunnen laten. Latente kandidaten zullen niet meteen geïnteresseerd zijn om een sollicitatie formulier te doorlopen. Een eenvoudig contact formulier kan daarom soms beter werken dan een sollicitatie button. Zeker in hele schaarse doelgroepen is één op één contact met je kandidaat zeer waardevol. In ieder geval zal deze ‘call to action’ duidelijk zichtbaar geplaatst moeten worden.

Delen en meten
Een goede landingspagina is voor collega’s leuk om te delen via social media of LinkedIn, maar denk in Nederland zeker ook aan WhatsApp. Interessant is het om de betrokkenheid van collega’s te stimuleren door het gebruik van een referral programma.

Het is waardevol om een goed analyse systeem gekoppeld te hebben aan je landingspagina (Google Analytics, headmaps etc) zodat je te allen tijde inzicht hebt in het resultaat maar vooral ook waar dat resultaat wordt behaald.

HippoPage
Het maken van recruitment landingspagina’s is nog nooit zo eenvoudig geweest. In januari zag HippoPage het licht. Een online tool waarin iedereen eenvoudig zijn eigen landingspagina’s kan maken. Start nu met het optimaliseren van jouw recruitment inspanningen. Probeer het, de eerste keer is gratis. Meer informatie? Mail of bel Sidney Hiele op hiele@hippopage.nl of 06-52506533

OFFICE UTRECHT

Postbus 120,
3450 AC, Vleuten,
The Netherlands

+31 30 634 00 88

OFFICE OLDENZAAL

QSXL
De Parel, Oldenzaal
Ganzenmarkt 2,
7571 CD OLDENZAAL

+31 6 20727046

Copyright 2021 © QSXL. All Rights Reserved