ForFarmers
Manager Sales Legpluimvee

PROFIEL / UITDAGING


Wij zoeken een ambitieuze en resultaatgerichte Manager Sales Legpluimvee en Accountmanager / Specialist Legpluimvee voor Europa’s grootste voerbedrijf.

Manager Sales Legpluimvee
ForFarmers is een internationaal groeiende onderneming die volop in beweging is. Wij zoeken een slagvaardige leider met passie voor de agri- en foodsector en aantoonbare ervaring in het bouwen van een sterk team. Op deze pagina vindt u alle relevante informatie over deze veelzijdige functie

Daarnaast zijn wij op zoek naar een Accountmanager / Specialist Legpluimvee voor de regio Noord en Oost Nederland. Meer informatie over deze functie kunt u vinden op de volgende pagina: Account Manager / Specialist Legpluimvee

MANAGER SALES LEGPLUIMVEE


De Manager Sales Legpluimvee is onderdeel van het (management-)team Pluimvee Nederland. Dit team is verantwoordelijk voor alle activiteiten richting de Legpluimvee-, Vleespluimvee- en Opfoksector. ForFarmers Hanteert binnen de teams een direct-salesmodel en werkt nauw samen met onze collega’s in België en Duitsland. Het team Pluimvee is een sterk, succesvol en technisch gedreven team dat flink groeit vanwege de ambities van ForFarmers én de kansen in de markt.

Om deze rol tot een succes te maken ben je initiatiefrijk en realiseer je de commerciële doelen. Jouw werkgebied is Nederland en de Duitse grensstreek en je geeft leiding aan een team van 8 specialisten. Je bent inspirerend en zorgt ervoor dat het team optimaal kan presteren bij de klant en binnen de organisatie.

Mede vanwege de huidige dynamiek in de markt en bij de klanten van ForFarmers ligt je focus op de implementatie van onze (groei)strategie waarmee ForFarmers de impact richting haar klanten wil vergroten. Dit vraagt om ondernemerschap richting de markt, maar ook om interne veranderingen in structuur, commerciële processen en systemen. Jij initieert en leidt die veranderingen en weet het team daarin op een positieve manier mee te nemen en verder te ontwikkelen.

25.000

klanten (boeren)

34

plants

2.2

miljard omzet

VERANTWOORDELIJKHEDEN


 • Je geeft leiding aan een team van +/- 8 specialisten en accountmanagers met een commerciële verantwoordelijkheid.
 • Met behulp van de ForFarmers HR Cyclus & performance management proces stuur je je mensen aan en bouw je aan een World Class Team.
 • Je ontwikkelt de strategische en commerciële uitgangspunten en vertaalt deze naar operationele en tactische kaders voor de korte en lange termijn.
 • Je bent enerzijds verantwoordelijk voor het behoud van het bestaande klantportfolio met focus op groei d.m.v. de Total Feed strategie en anderzijds voor klantacquisitie en de ontwikkeling van “new business”.
 • Je speelt een cruciale rol in het netwerk en bent het eerste aanspreekpunt voor belangrijke netwerkpartners als broederijen, opfokorganisaties en eierpakstations.

COLLEGA’S AAN HET WOORD

Richard Dijkstra

Richard Dijkstra
Directeur Pluimvee

Lees verder

Ambitie

Wanneer je praat over ForFarmers, dan heb je het over een ambitieus, no nonsense bedrijf welke dicht bij haar klanten staat. Een snelgroeiende organisatie volop in ontwikkeling met mooie kansen voor ambitieuze talenten. Zelf werk ik al ruim 8 jaar naar volle tevredenheid bij ForFarmers. Gestart als productmanager rundvee, doorgegroeid naar verkoopleider melkvee en sinds begin 2015 werkzaam als directeur pluimvee.

Topsport

De pluimveesector is een prachtige en dynamische sector; Pluimvee houden is topsport! Uitmuntend presteren is alleen mogelijk als alle factoren optimaal zijn: het voer, de kwaliteit van de kuikens, de gezondheid van de dieren, het management, stalklimaat enzovoort. Om dat te bereiken werken onze mensen intensief samen met de pluimveehouders en andere erfbetreders. Wij zijn van mening dat de beste resultaten kunnen worden behaald wanneer partijen samenwerken. Uiteindelijk doen we dit allemaal met het doel om de pluimveehouder zo goed mogelijke producten en diensten te kunnen leveren. Hiermee zetten we ons in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een gezonde sector. For the Future of Farming! Om onze leidende positie in legpluimvee verder te versterken zijn we op zoek naar ambitieuze mensen die deel uit willen maken van winnend team. We hebben diverse posities beschikbaar zoals Manager Sales legpluimvee, accountmanager en technisch specialist. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Judith Hofland

Judith Hofland
Marketing Manager Pluimvee

Lees verder

Samen de schouder eronder

“Sinds bijna 2 jaar ben ik werkzaam als marketingmanager Pluimvee bij ForFarmers. ForFarmers kent geen interne drempels, je doet het echt samen als team, in welke positie je ook werkzaam bent, dat vind ik mooi! Er heerst een ondernemersmentaliteit en je krijgt veel vrijheid in het uitoefenen van je functie. Ik vind dat een goede insteek, want zo blijven mensen betrokken en kunnen ze creativiteit tonen. Samen mooie nieuwe dingen opstarten. Het gaat ontzettend goed met ons bedrijf en heerst er een echte winstemming. Je merkt dat deze sfeer het innovatievermogen ook weer ten goede komt.”

Hands on

“De nuchtere hands-on mentaliteit bij ForFarmers spreekt mij erg aan. We hebben een soort familiecultuur met nauw betrokken collega’s en een gemoedelijke sfeer. Daarnaast zijn we marktgericht en innovatief. We willen winnen op een authentieke, eerlijke en transparante manier. Samen de schouders eronder zetten. Juist daarom vind ik ForFarmers zo’n mooie organisatie om te werken”.

Rick Reimerink

Rick Reimerink
Specialist Legpluimvee

Lees verder

“De naam ForFarmers betekent Voor de Boeren, daaraan bijdragen maakt mij trots”

Aantrekkingskracht van de agrarische sector

Sinds 3 jaar ben ik bij ForFarmers werkzaam als specialist Legpluimvee. Ik heb bestuurskunde gestudeerd, maar de agrarische sector heeft van jongs af aan al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. De agrarische sector staat aan de basis voor veel producten die wij als consument in de supermarkt kopen en elke dag eten of gebruiken. De boer staat vaak aan de basis van het “recept”. Het is voor mij dan ook een bewuste keuze geweest om in deze mooie sector aan de slag te gaan.

Samenspel met als doel optimaal rendement op boerenerf

Als pluimvee specialist voorzie ik onze klanten van advies. Ik zie mezelf als sparringpartner voor de boer in en buiten de stal. Samen met andere partijen rondom de boer helpen we hem met vraagstukken op het gebied van gezondheid, klimaat en stalmanagement. Het uiteindelijke doel is maximaal rendement op het boerenerf. Elke klant is weer anders: de bedrijfsvoering, de kippen en de pluimveehouder zelf. Dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Ik werk in een team dat een goede mix is van jong en oud, dat maakt dat je altijd terug kunt vallen op collega’s bij vraagstukken waar je niet direct een antwoord op hebt. Door technische en commerciële trainingen heb ik mij in korte tijd zowel persoonlijk als professioneel snel kunnen ontwikkelen.

FUNCTIE-EISEN


 • Afgeronde HBO/WO opleiding. Studieachtergrond is relevant, maar nog relevanter is de directe passie en ervaring binnen de agri- en foodsector – binnen of buiten Nederland.
 • Aantoonbare ervaring in het ontwikkelen van mensen en teams met bij voorkeur een aantal jaar relevante werkervaring op een leidinggevende positie.
 • Trackrecord op het gebied van vertalen van strategie en commerciële doelstellingen naar tactisch en operationeel niveau.
 • Aantoonbare commerciële vaardigheden en kennis van commerciële processen.
 • Bij voorkeur kennis van de genoemde regio en de relevante netwerken binnen deze regio.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift.
 • Kennis van de relevante bedrijfsprocessen op pluimveebedrijven is een pre.

ARBEIDSVOORWAARDEN


ForFarmers biedt een goede werksfeer en veel vrijheid. Werken bij ForFarmers betekent werken bij een internationaal groeiende onderneming die volop in beweging is. Dit betekent uitdaging, een informele werksfeer en ruimte voor snelle (persoonlijke) groei. Ook het doorgroeien naar zelfstandig ondernemer (dealeropvolging) behoort tot de mogelijkheden.

ForFarmers biedt uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid secundair pakket met o.a. 25 verlofdagen en 13 ADV-dagen, eindejaarsuitkering, uiteraard een laptop, iPad en iPhone, flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels thuis te werken.

OVER FORFARMERS


ForFarmers is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in “For the Future of Farming”: voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals.

Europese nr. 1 in Total Feed-oplossingen

Total Feed-volume 9,6 miljoen ton

2017 omzet: € 2,2 miljard

Meer dan 25.000 klanten

Acht acquisities afgerond sinds 2013

Circa 2.300 medewerkers

Sinds 2016 genoteerd aan Euronext Amsterdam

Opgericht in 1896 als coöperatie

Gevestigd in Nederland (hoofdkantoor), Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Polen*
* Na goedkeuring van autoriteiten voor de overname

Neem contact op

We horen graag van je.


Bas Hudepohl

+31 620 727 046

forfarmers@qsxl.com