DS Smith Packaging
HR Business Partner

Eerbeek

Jouw Uitdaging


Voor DS Smith Packaging Netherlands Conventional zijn wij op zoek naar een HR Business Partner. In deze rol ben je lid van het MT en verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitdragen en implementeren van het HR beleid. De focus ligt op jouw actieve ondersteunende en adviserende rol voor onze leidinggevenden aangaande alle HR gerelateerde zaken. Binnen Conventional werken 230 medewerkers op 2 vestigingen (Eerbeek en Hoek van Holland). De laatste ontwikkeling is dat wij voor de vestiging in Eerbeek op zoek zijn naar 30 nieuwe medewerkers, omdat wij van een 3-ploegensysteem naar een 4-ploegensysteem gaan.

Profiel

We zoeken een professional met een HBO/academische opleiding in Human Resources of vergelijkbaar die een volgende stap in zijn of haar loopbaan wil maken. Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een internationale (multinationale) omgeving. Je bent in staat om afdelingen en leidinggevenden te adviseren en je doorgrondt snel processen en systemen. In verband met het internationale karakter is een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift noodzakelijk.

Jouw verantwoordelijkheden

Als MT-lid geef je gevraagd en ongevraagd adviezen over HR gerelateerde zaken en bent het aanspreekpunt en vraagbaak voor MT en OMT voor HR zaken, waaronder de CAO. Samen met het management draag je zorg voor een duurzaam inzetbaar personeelsbestand. Je evalueert de voortgang van werkprocessen en stuurt en coacht de leidinggevenden hierin. Je Initieert mogelijke verbeteringen in het werkproces en procedures op HR gebied en neemt actief deel in projectgroepen. Je bent procesbewaker van de effectiviteit en efficiency van betrokken partners bij ziekteverzuim. Met ondersteuning van uit het zelfstandig opererend HR Shared Service Center Netherland en de HR Business Partners van de andere vestigingen ben je het HR gezicht voor je vestigingen. Je rapporteert aan de General Manager van DS Smith Packaging en hebt een indirecte lijn met de Country HR Business Partner van DS Smith Packaging BeNeLux.

Enkele collega's

Bjorn Reudink

Bjorn Reudink
Works Manager

Lees verder

Sinds 6 jaar werk ik bij DS Smith. Begonnen als Lean Champion, vervolgens Works Manager a.i. in onze vestiging in Buggenhout (België) en 2 jaar geleden ben ik als Works Manager gestart in de vestiging in Eerbeek. Een enorme uitdaging met een prachtige nieuwe machine en nieuwe medewerkers. Mijn totale team bestaat uit ongeveer 130 medewerkers en hier komen er nu nog eens 30 bij. Als lid van het MT heb ik met je te maken en ook wil ik dat je mijn sparringpartner bent in het Operationeel MT. Hierin zitten de leidinggevenden uit de productie maar ook de Manager Internal Sales, Logistiek Manager en Manager PackRight Centre. Door dit OMT is er een goede verbinding tussen Sales en Productie. Daarnaast is Lean voor mij erg belangrijk. Vanuit mijn Lean achtergrond weet ik hoe belangrijk het is om een bepaalde systematiek toe te passen voor de uitdagingen en problemen waar wij tegenaan lopen.

Frans van der Linde

Frans van der Linde
Team Manager Verwerking

Lees verder

Zelf ben ik bijna 1,5 jaar werkzaam bij DS Smith in Eerbeek. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe machines. Er zijn 25 nieuwe medewerkers in dienst gekomen en nu gaan wij weer op zoek naar ongeveer 30 nieuwe medewerkers. De medewerkers zijn allemaal erg betrokken en velen werken er al jaren. Ook voor de verwerking geldt dat HR taken in de lijn zijn gelegd. Dit vraagt andere competenties van de teamleiders en mijzelf en ook ondersteuning op HR gebied die ik van onze HR Business Partner verwacht. Regelmatig op de vloer zijn en mijn teamleiders ondersteunen in het ontwikkelen en begeleiden van hun medewerkers wil ik graag samen met de HR Business Partner doen.

Petra Siens

Petra Siens
PackRight Center Manager

Lees verder

Ik ben al jaren werkzaam bij DS Smith. Begonnen op de binnendienst, doorgestroomd naar de buitendienst als accountmanager en nu manager van het PackRight Centre. Dit laatste doe ik nu 18 maanden en ik ben trots op wat mijn team van 6 designers heeft neergezet. Zij hebben een enorme verandering doorgemaakt sinds wij een PackRight Centre hebben in Eerbeek. Van HR verwacht ik ondersteuning en een gesprekspartner als mijn medewerkers zich verder willen ontwikkelen. Bij het leidinggeven horen ook personele aangelegenheden zoals verzuim, aanwezigheid, performance gesprekken et cetera. Advies op dit vlak en het overbrengen van centrale programma’s is wat ik verwacht van een HR Business Partner.

Edwin Mulder

Edwin Mulder
Logistiek Manager

Lees verder

Als HR Businesspartner ben je voor mij een sparringpartner wat betreft leidinggeven en omgaan met je medewerkers in een veranderende omgeving. Als Logistiek Manager heb ik een mooie functie. Ikzelf werk nu bijna 10 jaar binnen deze organisatie. De medewerkers die er werken zijn betrokken en wij vormen een dynamisch team. Ik ben verantwoordelijk voor het aftransport binnen de organisatie en voor de planning en expeditie. Mede door de groei die wij meemaken heb ik veel uitdagingen. Hoe ga je om met een groeiende productie waarbij efficiënt plannen en zorgen voor goede doorstroming in de fabriek cruciaal zijn. Ondersteuning vanuit HR is hierbij cruciaal ook omdat veel HR taken de afgelopen jaren in de lijn zijn gelegd.

PackRight Centre


Met het PackRight Centre werkt DS Smith gezamenlijk met klanten aan designs en het verder perfectioneren van verpakkingsoplossingen die niet alleen zorgen voor een efficiënt inpakproces, maar ook effectief zijn in de overige schakels van de supply chain.

Met vakkundige en ervaren ontwerpers en technici maakt DS Smith gebruik van de nieuwste technologieën en tools om oplossingen op maat te leveren. Deze maatoplossingen zijn gefocust op de effectiviteit van de Supply Cycle en het maximaal benutten van kansen voor het vergroten van omzet, het verlagen van de kosten en het beheersen van risico's.

Op 5 november 2016 hield DS Smith Packaging Eerbeek een open dag. Zie onderstaande link:

http://www.dssmith.com/nl/packaging/over-ons/media/events/open-dag-eerbeek

Arbeidsvoorwaarden


DS Smith biedt een uitdagende carrière met doorgroeimogelijkheden bij een van de grootste producenten van verpakkingen. Het professionele team binnen DS Smith kan worden omschreven als no-nonsense, gedreven en enthousiast. Binnen DS Smith Packaging is een open cultuur en een platte hiërarchie. Arbeidsvoorwaarden binnen DS Smith zijn zeer goed en afhankelijk van werkervaring en geschiktheid.

DS Smith Packaging


Binnen DS Smith Packaging Nederland werken ongeveer 800 medewerkers verdeeld over negen vestigingen. De organisatie investeert momenteel veel om nog klantgerichter te kunnen werken. Groot onderdeel hiervan zijn de PackRight Centres waar klanten kunnen brainstormen met designers en accountmanagers over hun verpakkingswensen. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in machines om beter aan de klantvraag te kunnen voldoen. Dat deze veranderingen ook een verandering van onze medewerkers vragen is voor DS Smith reden om veel aandacht te besteden aan de ontwikkeling van medewerkers. Er zijn verschillende programma’s opgestart zoals bijvoorbeeld: Engaging Managers en Mentoring.

Over DS Smith


DS Smith is, met ruim 27.000 medewerkers in 37 landen, een van de grootste en meest toonaangevende verpakkingsproducenten wereldwijd. Als strategische partner biedt DS Smith haar klanten innovatieve, duurzame en klantspecifieke verpakkingsoplossingen.
De medewerkers van DS Smith blijven elke dag trouw aan vijf kernwaarden:

  • Zorgzaam zijn: Wij zijn trots op wat wij doen en geven om onze klanten, onze mensen en de wereld rondom ons.
  • De uitdaging aangaan: Wij deinzen er niet voor terug om elkaar en onszelf uitdagingen te stellen om een betere weg vooruit te vinden.
  • Betrouwbaar zijn: Wij houden ons aan afspraken en komen onze beloftes na.
  • Proactief zijn: Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en oplossingen en reageren snel op kansen die zich voordoen.
  • Volhardend zijn: Wij krijgen dingen gedaan.

Neem contact op

We horen graag van je.


Bas Hudepohl

+31 6 20727046

bas@qsxl.com