CBR
Examinatoren

Nederland

De functie
Voor diverse regio’s in Nederland zijn we op zoek naar enthousiaste professionals die in hun carrière een nieuwe weg willen inslaan. Ben je een evenwichtige persoonlijkheid, heb je affiniteit met jongeren, ben je analytisch en gestructureerd en houd je van autorijden? Overweeg dan eens om examinator bij het CBR te worden! Als examinator bij het CBR sta je aan de basis van de verkeersveiligheid in Nederland. Tijdens een rijexamen beoordeel jij of aspirant-bestuurders verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat vraagt om inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Daarmee stel jij de examenkandidaat in staat om het beste uit zichzelf te halen. En kun je hem een uitslag meegeven die hij begrijpt en accepteert.

Opleiding
Een stevige opleiding vormt je basis. Als je bij ons in dienst komt, begin je met een intensieve training van 3 maanden. Tijdens de eerste 8 weken krijg je 4 dagen per week les in ons opleidingscentrum in Leusden, je bent dan doordeweeks intern. Een dag in de week kijk je mee op het examencentrum waar je bent aangenomen. Je staat onder begeleiding van een coach en aan het einde van de drie maanden wordt je beoordeeld of je op niveau bent. Daarna krijg je een jaarcontract, en daarna een vast dienstverband.

Verantwoordelijkheid
Veiligheid & concentratievermogen

Een goede examinator is een multitasking talent. Hij/zij kan moeiteloos zijn/haar aandacht verdelen over zowel de verkeerssituatie als de handelingen van de examenkandidaat.

Persoonlijke sfeer
Sociaal & collegiaal

Zowel tijdens de examenrit als in samenwerking met collega’s heeft de examinator een sociaal flexibele houding, zonder daarbij standvastigheid te verliezen.

Professionaliteit
Vakbekwaam & integer

De examinator beoordeelt iedereen op dezelfde manier en maakt geen onderscheid tussen kandidaten. Iedereen krijgt een gelijke, respectvolle behandeling.

Uitdaging
Lastige verkeerssituaties & emoties

De examinator grijpt in wanneer het nodig is. Ook weet hij/zij een eventueel conflict te de-escaleren en kalm te blijven.

12

Verschillende examens

30

Vacatures

20

Examencentra

Jouw collega’s

  • Jolanda Kinders

Jolanda Kinders
Examinator bij CBR Amsterdam

  • Michiel van Pijkeren

Michiel van Pijkeren
Examinator bij CBR Nijmegen

  • Raymond Toenink

Raymond Toenink
Examinator bij CBR Enschede

Over het CBR

Het CBR is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Ze is door de minister van Infrastructuur en Milieu belast met een verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek.

CBR

Het beleid van de organisatie staat in het teken van betaalbaarheid, transparantie en vernieuwing. Het CBR vernieuwt en verbetert haar processen en producten om de samenleving het best mogelijke product te bieden tegen een maatschappelijk aanvaardbare prijs. Daarnaast worden nieuwe specialismen aan het pakket toegevoegd om van het CBR hét exameninstituut op mobiliteitsgebied te maken. Het CBR is opgedeeld in vier divisies: Theorie, Rijvaardigheid, Rijgeschiktheid en CCV. Op het hoofdkantoor in Rijswijk zijn de directie en de centrale, ondersteunende stafafdelingen gehuisvest.

Wat wij van jou verwachten

Vaardigheden

  • Je bent fulltime beschikbaar in het eerste jaar
  • Minimaal algemeen mbo-niveau 4 (4-jarig) diploma of havodiploma.
  • In bezit van minimaal rijbewijs B; andere rijbewijscategorieën zijn voor bepaalde regio’s een harde eis, voor andere een pre.
  • Tien jaar ervaring als automobilist.
  • Minimaal 15 jaar werkervaring; aantoonbare ervaring in het werken met jongeren, bijvoorbeeld in het onderwijs.

Eigenschappen

  • Jij bent het visitekaartje van het CBR. Al onze klanten moeten zich bij jou op hun gemak kunnen voelen. Je bent representatief en je hebt een verzorgd uiterlijk.
  • Je bent bereid tot een assessment, een rijtest en een medische keuring. Ook wordt er ook een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd.

Wat wij je bieden

Fulltime inzet
In het eerste jaar

Een examinator legt ongeveer 8 examens af per dag. In het tweede jaar is het mogelijk om indien gewenst een dag minder te werken.

Persoonlijke ontwikkeling
Kennis & groei

Onder meer je kennis van wet- en regelgeving wordt regelmatig bijgespijkerd. Ook investeert het CBR in de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Benefits
Goede voorwaarden

Het aanvangssalaris is € 3.083,42 bruto per maand met uitgroei tot € 4.071,21, 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, een werkweek van 36,67 uur en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dynamische omgeving
Flexibiliteit

In een examencentrum kan het druk en dynamisch zijn. Ook zal je met regelmaat op verschillende locaties werken.

Interesse? Meer weten?
email of bel ons!

+31 30 63 40 0 88

zeyneb@qsxl.com
Zonnebaan 15, 3542 EA Utrecht

Get In Touch
Contact Us

We would like to hear from you.