Bonfait
QA Specialist

Denekamp (Ov.)

JOUW UITDAGING


Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit en de voedselveiligheid binnen één van de snelst groeiende food bedrijven in Overijssel? Een bedrijf met een no-nonsense cultuur en een ambitieuze groeistrategie? Voor de kwaliteitsafdeling van Bonfait zoeken wij een QA Specialist.

Bonfait is een innovatief bedrijf. Met diepgaande kennis van de productie en de verkoop van koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten, salades, soepen en sauzen speelt het bedrijf constant in op de groeiende convenience trends. Kenmerkend is de betrouwbare en de ondernemende houding van haar medewerkers.

In deze uitdagende en dynamische QA functie kunnen jouw kwaliteiten ten volle worden ingezet en benut.

AFDELING KWALITEIT


Als kwaliteitsfunctionaris bij Bonfait maak je deel uit van de kwaliteitsafdeling (5FTE) en rapporteer je aan de QA Manager. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van productieprocessen en eindproducten. Ook zorg je ervoor dat alle afzonderlijke onderdelen van het productieproces optimaal werken, zodat het eindproduct tot stand kan komen. Daarnaast neem je de taken van de QA Manager over bij diens afwezigheid, train je collega’s in de fabriek en behandel en analyseer je de interne en externe klachten.

VERANTWOORDELIJKHEDEN


Als QA Specialist bouw je mee aan de verdere groei en professionlisering van de QA afdelingen.

  • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken het QA/QC beleid. Je beheert het kwaliteitsborgingsysteem (IFS), waaronder het valideren van programma’s en het uitvoeren van HACCP-studies.
  • Je stelt verbeterprojecten op en stuurt deze aan. Je stelt KPI’s vast en volgt deze op.
  • Je behandelt en analyseert interne en externe (consumenten) klachten en je levert een bijdrage aan ‘New Product Development’ projecten.
  • Je bereidt voor en organiseert proces- en productaudits en verwerkt informatie in het kwaliteitsmanagementsysteem.
  • Je traint en coacht collega’s van diverse afdelingen en bent plaatsvervangend QA Manager

COLLEGA’S AAN HET WOORD


André van der Kolk – QA Manager

“Bonfait is een dynamische producent van maaltijden en maaltijdcomponenten met zijn eigen ‘Twentse’ identiteit binnen een internationaal opererende moedermaatschappij, fa. apetito uit Duitsland. Er worden herkenbare maaltijden geproduceerd, zoals eenieder die ook wel eens thuis heeft klaargemaakt. De werksfeer is informeel en collegiaal. Er wordt veelal gewerkt in teams met als doel onze klanten zo optimaal mogelijk te beleveren. Onze klanten staan centraal binnen het gehele bedrijf. De leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid zijn hoog. Bonfait produceert private label maaltijden voor zowel de nationale als internationale retailmarkt en Bonfait salades voor het foodservice kanaal. Bonfait opereert zelfstandig en zoekt synergiën daar waar mogelijk met apetito op verschillende vlakken, waaronder diverse projecten op QA gebied.”

FUNCTIE-EISEN


  • HBO Levensmiddelentechnologie of vergelijkbare studierichting
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een voedingsmiddelenproductieomgeving of vergelijkbaar
  • Affiniteit met continue verbeterprojecten en kennis van kwaliteitsborgingsystemen (bijvoorbeeld: HACCP, ISO, IFS)
  • Compententies: analytisch sterk, overtuigend, positieve attitude, tactvol, enthousiast en collegiaal.

ARBEIDSVOORWAARDEN


Bonfait biedt een veelzijdige functie, een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bonfait investeert veel in haar medewerkers en biedt aanvullende opleidingen om kennis van medewerkers up-to-date te houden. Bonfait biedt een collegiale en prettige werkomgeving met de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling en doorgroei.

OVER BONFAIT


Bonfait is opgericht in 1983 en sinds 2007 dochteronderneming van het Duitse apetito. Op de locatie in Denekamp zetten zich dagelijks ruim 200 collega’s in voor het produceren van heerlijke koelverse maaltijden, soepen, salades en sauzen. Hiermee is het bedrijf actief in de retail en foodservice, in binnen- en buitenland.

Bonfait denkt graag met haar klanten mee op allerlei gebieden en streeft naar een perfecte service. Elke dag zijn de medewerkers bezig om de recepten nog beter te maken. Goed is goed, maar beter is beter. Alles wat de medewerkers doen, staat in het teken van pure passie. Door gerichte marktanalyses heeft het bedrijf toegang tot de laatste inzichten. Zie ook: www.bonfait.nl

OVER APETITO


Het bedrijf apetito is specialist op het gebied van maaltijdvoorziening en heeft meer dan zestig jaar ervaring in het koken van maaltijden en het ontwikkelen van totaaloplossingen voor verschillende typen klanten. In Europa genieten dagelijks meer dan 1,3 miljoen mensen van de maaltijden van apetito.

Contact Us

We would like to hear from you.


Bas Hudepohl

+31 6 20727046

bas@qsxl.com