Quality Search XL

Schermafbeelding 2018-01-26 om 13.47.05

Telegraaf, 16 januari 2018
door Gert van Harskamp

QSXL heeft de aanval geopend op de traditionele recruitmentsector als uitzendbureaus en op de afdelingen personeelszaken van verschillende bedrijven. Het Nederlandse wervingsbureau heeft een platform ontwikkeld dat een groot deel van het werk van HR-medewerkers overbodig maakt.

Het QSXL platform helpt bedrijven zoeken naar kandidaten voor vacatures. ,,Het platform kan over het hele wervingsproces data verzamelen en verwerken”, zegt Sydney Hiele, directeur ICT & Technology bij QSXL. ,,Een bedrijf dat gebruik maakt van het platform tikt in wat voor kandidaat het zoekt en voor welke functie. Automatisch wordt vervolgens gezocht wie daarvoor beschikbaar is en met welke middelen je deze mensen het beste kunt bereiken, bijvoorbeeld met een Facebook-campagne of een site of forum waar veel mensen van een bepaalde beroepsgroep op kijken. Voor echte schaarse beroepen blijven we zoeken met zoekalgoritmen, want die mensen staat vaak niet in databases.”

Het platform slaat daarmee de hele eerste procedure van het vacature plaatsen in verschillende kranten tot de selectie uit sollicitatiebrieven helemaal over, garandeert Paul Kroeze, verkoopdirecteur van het datarecruitersbureau. ,,Dit is vooral een aanval op de traditionele recruitmentindustrie die afgelopen dertig jaar nauwelijks is veranderd. Uiteindelijk moeten er sollicitatiegesprekken worden gevoerd en uit die gesprekken een selectie worden gemaakt. Daar heb je mensen voor nodig.”

Het systeem bestaat uit een grote hoeveelheid data van kandidaten en wervingsmogelijkheden die aan elkaar gekoppeld worden. QSXL garandeert dat het platform voldoet aan strengere Europese privacywetgeving die in mei in werking treedt. Kroeze: ,,Kandidaten kunnen altijd bij hun eigen gegevens en deze wijzigen.”

Saillant is dat het platform in eerste instantie voor de in boekhoudproblemen verkerende Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff is ontwikkeld. De retailerreus met 130.000 werknemers heeft moeite om een goed geleide personeelswerving op poten te zetten voor zijn tientallen winkelformules wereldwijd.

Maar niet alleen Steinhoff heeft interesse. ,,In Nederland zijn we in gesprek met twee grote bedrijven”, zegt Hiele . ,,In Polen is interesse en in Hongarije zijn we in een vergevorderd stadium met een webwinkelbedrijf, zeg maar de Coolblue van Hongarije.”